Dokazano najučinkovitiji i najjeftiniji način primarne prevencije hipertenzije i smanjivanja ukupnoga rizika je smanjenje unosa kuhinjske soli. Kada bismo u Hrvatskoj uspjeli smanjiti unos kuhinjske soli s prosječnih 11 grama za samo 3 grama dnevno tada bi učestalost hipertenzije bila oko 20% manja.

Što treba znati o kuhinjskoj soli, kako uspjeti u ovim naumima, možete pročitati u ovoj rubrici samo ćemo naglasiti da je najveći dio kuhinjske soli skriven u namirnicama koje najčešće jedemo, a svatko si može pomoći vrlo jednostavno - oduzmete malo, a dobijete jako puno i ništa ne košta

DNEVNIK LOVA

12.04.2022.

Problem prekomjernog unosa kuhinjske soli

Autorica: Ana Stupin dr.med.

PROČITAJ VIŠE

26.01.2022.

"5 preslanih"

Svakodnevne namirnice koje imaju preveliki udio soli u svom sastavu

PROČITAJ VIŠE

25.01.2022.

Analiza joda u soli iz kućanstva i smanjenje soli

Autorica: Dr.sc. Lea Pollak, dr.med.

PROČITAJ VIŠE

25.01.2022.

Kuharica za hipertoničare

PROČITAJ VIŠE

19.01.2019.

6 krivih mitova o soli!

autorica: Ana Jelaković dr.med., akademik Bojan Jelaković

PROČITAJ VIŠE

Istraži i ostale demone