SVJETSKI DAN HIPERTENZIJE 2022 | Tihi ubojica

17.05.2022.

SVJETSKI DAN HIPERTENZIJE 2022

Drage Lovkinje i Lovci, 

sretan vam Svjetski dan hipertenzije.

Mjesec svibanj tradicionalno je u svijetu obilježen raznim oblicima skretanja pozornosti na visok krvni tlak, na najvećega Tihog ubojicu današnjice. Hrvatska liga za hipertenziju i Lovci na Tihog ubojicu sa svim svojim partnerima cijelu godinu, a ne samo u svibnju nastoje potaknuti ljude na važnost brige o svome zdravlju i potrebi da se svatko uhvati u koštac s ovom smrtnom opasnosti.

U sljedećih nekoliko dana moći ćete na više lokacija po cijeloj Hrvatskoj dobiti znanja s kojima Tihi ubojica više neće imati šanse. Zaštitite sebe, svoje bližnje, prepoznajte demone Tihoga ubojice. Evo djelić onoga što smo vam pripremili:

 

ZAGREB

17.05.2022. u Zagrebu biti će zaposleno.

Od 11:30 do 14:00 sati u predvorju glavne zgrade Kliničkog bolničkog centra Zagreb pacijenti mogu dobiti savjete o zdravoj
prehrani, važnosti svakodnevnog kretanja, kontrola tlaka i šećera u krvi. Također će na lokaciji moći izmjeriti razinu mokraćne kiseline.

U 15:30 sati na dekanatu Medicinskog fakulteta u Zagrebu održati će se tiskovna konferencija Hrvatske lige za hipertenziju, Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. 
Nakon tiskovne konferencije čast nam je pozvati vas na projekciju dokumentarno - edukativnoga filma “Lov na Tihog ubojicu - zdravlje na otocima” gdje ćete moći vidjeti kako je prošlo ljeto Tihi ubojica lovljen u javnozdravstvenoj akciji na hrvatskim otocima.

Za vas smo organizirali još jednu javnozdravstvenu akciju 21.5.2022. na Cvjetnome trgu (trgu Petra Preradovića) povodom Svjetskoga dana hipertenzije. Pod pokroviteljstvom Hrvatske lige za hipertenziju, još jedan  "Lov na Tihog ubojicu" započinje u 9:00 sati, a akcije će trajati do 13:00 sati. 
Možete nas naći u šatoru Lova gdje ćemo provoditi mjerenja krvnoga tlaka, šećera i masnoća u krvi, za prolaznike koji se odluče sudjelovati. 
Kako bi mogli pristupiti pregledima , morate riješiti naš edukativni kviz i osvojiti jedno od 200 osiguranih mjesta za preglede.
Kada obavite pregled dobivate sve potrebne informacije vezane za vaš tlak i krv, koje jednako tako možete odnijeti svome liječniku opće medicine. 
Nemojte zaboraviti, broj pregleda je ograničen, zato požurite i vidimo se 21.5.2022. na Cvjetnom trgu!

Naši dragi partneri i kolege ljekarnici Ljekarni Zagrebačke županije su se kao pravi Lovci potrudili i organizirali u svojim ljekarnama od 17.05.2022. do 31.05.2022. mjerenja sljedećih vrijednosti za sve zainteresirane: krvni tlak, šećer u krvi, indeks tjelesne mase i mjerenje opsega struka. Pozivamo Vas da iskoristite ovu sjajnu priliku za promicanje zdravlja i aktivne borbe protiv Tihog ubojice!

 

RIJEKA

U Rijeci, na Svjetski dan hipertenzije, 17.05.2022. lovci Hrvatske lige za hipertenziju organiziraju mjerenje tlaka i šećera u krvi za zaposlenike Medicinskoga fakulteta u novoosnovanom "Javnozdravstvenome laboratoriju" u prostorima Katedre za socijalnu medicine i epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci. Čestitamo !!!

U srijedu, 18.5.2022. nastavlja se promocija Lova u Rijeci.  U Gradskoj vijećnici na Korzu povodom obilježavanja Hrvatskoga dana šećerne bolesti, Svjetskoga dana hipertenzije te Dana zdravih gradova održat će se javnozdravstvena tribina gdje će biti predstavljena akcija “Lov na Tihog ubojicu”. Organizatori su Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Grad Rijeka pod nazivom "Brini za svoje zdravlje"!

 


OSIJEK

21. svibnja u Osijeku u Portanova trgovačkome centru održat će se javnozdravstvena akcija Lova na Tihog ubojicu povodom Svjetskoga dana hipertenzije. Akcija počinje u 10 sati ujutro. Posjetitelji i prolaznici moći će izmjeriti krvni tlak i glukozu u krvi. Također na lokaciji će biti prisutni Lovci liječnici, nutricionisti i kineziolozi koji će rado pomoći savjetima i znanjem. Posjetite nas u Portanova centru, tamo smo do 13 sati!

 

SOLIN

U suncem okupanim Tusculumu vrtovima u Solinu, u subotu 21.05. održat će se javnozdravstvena akcija Lova na Tihog ubojicu povodom Svjetskoga dana hipertenzije u organizaciji Udruge zdravi dan, Hrvatske lige za hipertenziju i Turističke zajednice grada Solina. Akcija počinje u 9 sati ujutro i moći ćete posjetiti Sajam hrvatskih proizvoda, svoje najmlađe upoznati s Lovom i Lovcima, demonima Tihoga 
ubojice s kojima se nažalost i oni bore, igrati nagradne igre, educirati se, uživati u radionicama za djecu i odrasle te ostalim aktivnostima.

Posjetite nas u Tusculum vrtovima u Proljetnoj školi zdravih navika!

 


 

Zašto smo pokrenuli Lov na Tihog ubojicu?

Jer je vec 40% populacije njegova žrtva! Steknimo potrebna znanja i vještine, ulovimo ga zajedno.

Prijavite se na naše obavijesti o događanjima, akcijama, radionicama i ostalim edukativnim i zanimljivim aktivnostima koje provodi Hrvatska liga za hipertenziju.

Pratite nas i podržite naše aktivnosti na društvenim mrežama, proširite (s)vijest o Tihom ubojici.

JOŠ IZ RUBRIKE:


Javnozdravstvena akcija - Šibenski arhipelag

Pogledajte što je naš tim lovaca radio na otocima Šibenskog arhipelaga!

Kako onečišćenje zraka utječe na vaše zdravlje?

Pročitajte više o tome kako onečišćenje zraka utječe na vaše zdravlje

Aktivnosti Lovaca na Tihog ubojicu u Ožujku

Pogledajte što su naši lovci radili u Ožujku 2023. godine!