webinar iječnika primarne i sekundarne zdravstvene zaštite povodom Svjetskog dana bubrega. | Tihi ubojica

10.03.2022.

Webinar za Svjetski dan bubrega

Danas obilježavamo Svjetski dan bubrega. 

Jučer je održan webinar liječnika primarne i sekundarne zdravstvene zaštite povodom Svjetskog dana bubrega. 

Hrvatska liga za hipertenziju je zajedno s Hrvatskim društvom za bubreg i Hrvatskim društvom za hipertenziju sudjelovala u organizaciji webinara “Rana i pravilna detekcija kronične bubrežne bolesti – prvi korak pravilne primarne prevencije”. 

Webinar je privukao skoro 300 sudionika koji su zainteresirano sudjelovali u raspravi. Na samom webinaru pridružila se i gospođa Martina Herceg, predstavnica Udruga kroničnih bubrežnih bolesnika Zagreb koja je spomenula nekoliko problema s kojima se susreću bolesnici s kroničnom bubrežnom bolesti. Ovdje Vam donosimo najzanimljivije isječke razgovora s gospođom Herceg.

 

Pročitajte članak iz časopisa Gloria u kojemu Martina (28) priča o temi diskriminacije u zapošljavanju zbog zdravstvenih stanja:

https://zivim.gloria.hr/zivim/rastem/martinu-28-iz-samobora-zbog-bolesti-nitko-ne-zeli-zaposliti-sve-je-u-redu-dok-ne-kazete-svoje-zdravstveno-stanje-15167004

Uvijek nam je posebno drago i ohrabrujuće kada se mladi ljudi uključe u borbu za zdravlje. Zato Vam ponosno predstavljamo radove učenika srednjih medicinskih škola “Bedekovčina” i “Mlinarska” koji su se na kreativan način pridružili promociji bubrežnog zdravlja. Tri smo postera izdvojili kao najbolje, a to su posteri Antonie Leone Turine, Pie Dugac i Patricia Vadljević. Ovdje Vam predstavljamo i sve ostale postere koji su prijavljeni te poster i knjigu “Čuvari tijela gospodina Šećerka” koju su pripremili učenici 5.Ma Srednje škole Bedekovčina : Valentina Androić, Marta Frigula, Anamarija Grozdek, Ana Kleflin, Mario Markuš, David Škvorc, Nikolina Šumak. Knjigu možete pogledati i kupiti  OVDJE!

 

Zašto smo pokrenuli Lov na Tihog ubojicu?

Jer je vec 40% populacije njegova žrtva! Steknimo potrebna znanja i vještine, ulovimo ga zajedno.

Prijavite se na naše obavijesti o događanjima, akcijama, radionicama i ostalim edukativnim i zanimljivim aktivnostima koje provodi Hrvatska liga za hipertenziju.

Pratite nas i podržite naše aktivnosti na društvenim mrežama, proširite (s)vijest o Tihom ubojici.

JOŠ IZ RUBRIKE:


Javnozdravstvena akcija - Šibenski arhipelag

Pogledajte što je naš tim lovaca radio na otocima Šibenskog arhipelaga!

Kako onečišćenje zraka utječe na vaše zdravlje?

Pročitajte više o tome kako onečišćenje zraka utječe na vaše zdravlje

Aktivnosti Lovaca na Tihog ubojicu u Ožujku

Pogledajte što su naši lovci radili u Ožujku 2023. godine!